Beleidsplan

 

Beleidsplan stichting paardenopvang de Paardenhoefjes.

De stichting is opgericht vanuit de gedachte dat paarden en pony's recht hebben op een zo natuurlijk mogelijk en paard vriendelijke paardenleven. De stichting biedt huisvesting aan wat gericht is op het welzijn van de paarden en pony's.

Inhoudsopgave: doelen, vrijwilligers, sponsors, werving, bestuur en adres

Doelstellingen: opvang voor paarden/pony’s die verwaarloosd zijn. Opvang voor paarden/pony’s die in beslag genomen zijn. Opvang voor paarden/pony's waarvan de eigenaar er niet langer meer voor kan of wil zorgen.

Paarden met een blessure of die niet meer in de sport kunnen lopen. Ook bieden wij het herplaatsen aan indien mogelijk. Advies geven met betrekking tot aanschaf van een paard of pony, huisvesting en voeding. Ook helpen wij in het bemiddelen als u uw paard niet verkocht krijgt.

De stichting is een non-profit organisatie. Wij werken uitsluitend met vrijwilligers die al hun vrije uren doorbrengen in de stichting in het verzorgen van de paarden. Ook het bestuur van de stichting werkt op vrijwillige basis. Alle inkomsten komen dan ook ten goede van de paarden en pony’s. Paarden hebben de nodigde kosten die iedere week of maand blijven terug komen. Het voer, bodembedekking, huisvesting, het onderhoudt van de huisvesting, maar ook de veearts, hoefsmid en tandarts die regelmatig over de vloer komen om de paarden gezond en correct te houden. Om deze kosten te kunnen dragen zijn wij doorlopend opzoek naar bedrijven en particulieren die ons willen helpen/steunen. Via de website kunnen particulieren en bedrijven contact opnemen voor een bijdrage of het adopteren van een paard. Ook kan er uiteraard een paard geadopteerd worden op afstand. Eens per jaar een open dag. Diverse stichtingen en fondsen . Ook plaatsen we collectenbussen bij diverse bedrijven. De kosten zijn hoog en het totaal aan donaties dekt ook onze kosten niet. Daarom is onze anbi in behandeling bij de belastingdienst. Meer informatie over giften http://www.belastingdienst.nl