Angst bij paarden

Veel paarden komen bij ons binnen met angsten. Dit komt vaak door trauma’s of gebeurtenissen in het verleden. Helaas krijgen wij van eigenaren niet altijd eerlijke verhalen te horen.

Uiteraard is ons doel om de paarden met de juiste hulp te genezen van hun trauma’s, en het vertrouwen in mensen weer terug te krijgen.

Een mooi voorbeeld hiervan is Camilla, een knappe KWPN merrie uit 2014. Zij is pas net bij ons aangekomen vanuit Antwerpen. Het heeft even geduurd voordat ze mee kon, omdat ze extreem bang was. Het halster omdoen was bijna onmogelijk. Inmiddels staat ze een paar dagen bij de Paardenhoefjes en maakt ongelofelijke stappen! Ze staat er volledig ontspannen bij als het halster om en af gedaan wordt.

Het zien van de vooruitgang geeft ons kracht en energie. Het geeft ongelofelijke motivatie om de paarden weer vertrouwen in ons te zien krijgen! Daar doen we het voor.

Paas activiteiten ! 16-04-2022

Pasen komt eraan, en we hebben weer een gezellige paas activiteit voor jullie klaar staan! 🐣

Zo kun je gezellig komen om:
πŸ¦„ paaseieren te zoeken
πŸ¦„ eieren te schilderen en versieren
πŸ¦„ een paas spel te doen
πŸ¦„ te knuffelen met de paardjes
πŸ¦„ en een ritje mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Iedereen vanaf 3 jaar is van harte welkom op Zaterdag 16 april!

Meld je via het onderstaande nummer even aan, en vermeld daarbij je leeftijd. Wij vragen per kind een kleine vergoeding!

We hanteren verschillende tijdsloten obv leeftijd:
10:00-12:00
13:00-15:00

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Stuur een privé berichtje of een appje naar 06-40947101 🐴

Non-profit organisatie

De paardenhoefjes is een non-profit organisatie. Dit betekent dat we uw hulp goed kunnen gebruiken! πŸ‘πŸΌ

Met uw donatie kunnen wij de paarden een 5 sterren huisje, en de beste zorg bieden! U kunt ook helpen door bijvoorbeeld te sponsoren of spullen te doneren.🐴

We organiseren ook wekelijks leuke activiteiten of u kunt paardrijlessen volgen bij de stichting!

Heeft u nog een ander goed idee? Laat het ons weten! Dit kan via een privé berichtje of een appje naar 06-40947101 🀩

Een donatie overmaken? Dat kan via de onderstaande link! πŸ‘‡πŸ½ onze dank is groot.

NL-DOET dagen

Uiteraad was er ook nog tijd om even met de paarden bezig te zijn lekkere poetsbeurten
En een ritje
Het was dan ook prachtig weer πŸ₯°
We willen iedereen bedanken voor deze dagen πŸ¦„πŸ΄

Tandarts spoed

Vandaag kwam Paardentandarts Wolf om paar paarden te behandelen die spoed hadden.
Dit was weliswaar weer een hele klus !
Deze gebitten waren zo slecht dat er bij 1 zelfs een tand uit moest ….
aantal jaren geen tandarts gezien.
Gelukkig is dit nu weer verholpen en houden we er nu extra controle op .

pony binnen gekomen vanuit Frankrijk

Zojuist is de vrachtwagen aangekomen na 9 uurtjes te hebben gereden om speciaal deze lieverd op te halen uit Frankrijk !
Wat een service van paardenvervoer !

Ze maakt het goed en staat nu lekker bij te komen op stal πŸ₯°
Uiteraard blijft ze bij ons op stal staan πŸ˜ƒ

Mocht u een paard willen laten vervoeren ?
ook daar kunnen we u bij helpen in samenwerking met ons paardenvervoer
Uiteraard zijn we er ook voor België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via een privé bericht 🐴

Verdrietig nieuws

Helaas hebben wij weer verdrietig nieuws.

Wij hebben onze Prinses moeten laten gaanπŸ˜ͺ

Haar beentjes waren al zo ver heen, dat de medicatie met 2 maal verlenging niet heeft mogen helpen en ook niks meer aan te doen was.

Prinses je mocht maar een korte tijd bij ons zijn maar in die tijd had je een tijd van je leven.

Heerlijk rennen, spelen, de vele knuffels die je kreeg iedere dag en poetsbeurten.

Maar nu ga je zonder pijn verder op de groene weides.

Wij zullen je erg missen lieverd!

Open land

Vandaag gingen de paarden van de kleine weides naar het open land. 😍 Wat waren ze blij, alle vreugde dansjes kwamen eruit. πŸ₯°πŸ₯°
Helaas konden we niet alle paarden op de foto zetten maar een deel ❀️

Grondwerk oefeningen

Grondwerk oefeningen met Sylvester om het vertrouwen op te bouwen.

Rust zacht Happy

Tot ons grote verdriet hebben wij vandaag onze trouwe kinderpony happy moeten laten gaan πŸ˜ͺ

Zij had erg veel pijn aan haar beentjes al bijna 3 maanden waren we aan het strijden om haar weer beter te krijgen maar helaas is dat ons niet gelukt. Na vele medicaties en behandelingen.

Happy wij zullen jou heel erg missen. Je was onze trouwe kinderpony maatje knuffel alles in 1.
Maar nu ben je van je pijn verlost en mag je verder op de groene weides rennen
Wel uit het oog maar nooit uit ons hart β€οΈπŸ–€

Op afstand adopteren

Help en adopteer een paard!

U kunt hier op afstand een paard/pony sponsoren!

Een groot deel van de paarden die wij hebben staan komen uit een benauwde ernstige situatie.

Het opvangen van deze paarden kost veel geld en verzorging.

Wij kunnen uw bijdrage goed gebruiken om deze dieren zo goed mogelijk er weer boven op te helpen.

Als vrijwilligersorganisatie zijn wij echt afhankelijk van donateurs/donaties.

Elke euro is er 1!

Een baaltje hooi is €4,90.

€20,- euro per maand kunt u 3 x per jaar komen bezoeken op afspraak.

Help ons mee!

Timon is geadopteerd!

Al sinds hij 4 maanden oud was, stond Timon bij ons in de opvang. Inmiddels is hij 1,5 jaar oud en dus gingen we op zoek naar een adoptiehuisje voor hem waar hij nog beter gaat worden opgevoed en natuurlijk uiteindelijk ook zal worden beleerd over een aantal jaar. We zijn blij te kunnen delen dat deze belofte volle pony dat huisje helemaal heeft gevonden!